8 Ocak 2010 Cuma

Bbc Belgeseli: Pompeii The Last Day


Pompei bilindiği gibi yüzyıllar önce vezüv yanardağının harekete geçmesiyle korkunç bir şekilde yok olmuş ve tarih sahnesinde çok hazin bir şekilde yer almıştır. Pompei'nin son gününü yarı belgesel yazı dizi şeklinde aktaran Bbc yapımı Pompeii The Last Day bizlere bu son günü adeta yeniden yaşatan çok başarılı bir yapım. Özellikle Pompei kalıntılarında bulunan eşyaların ve artık kalıplaşmış olan cesetlerin bir anda canlı bir şekilde karşımıza çıkması çok başarılı olmuş. Bu başarılı yapım sayesinde Pompei hakkında tüm gerçekleri öğrenmiş oluyoruz. Vezüv'ün korkunç halleri ise bilgisayar ortamında neredeyse kusursuz hazırlanmış.

2003 yapımı olan, Peter Nicholson imzalı belgesel diziyi Pompei hakkında birşeyler öğrenmek isteyenlere tavsiye ediyorum.  İmdb notu 10 üzerinden 7.4. Buradan

6 Ocak 2010 Çarşamba

Aktif Mutfak: Aytaç İle Lezzet Serüveni


Yemek yemeyi severim. Özellikle Türk mutfağı ve bununla beraber tatlılar olmazsa olmazımdır. Bu bloğu açtığımda bana ilk ilgi gösteren ve bloğuma puan veren sevgili Aytaç Hanım'ın sitesine baktım ve de aman Allah'ım tam aradığım site dedim. Yemek yapmak istiyor fakat yapamıyorsunuz, yada çeşitli yemek tariflerine ihtiyacınız var. İşte Aktif Mutfak burada devreye giriyor ve size çok yardımcı oluyor. Sevgili Aytaç hanım'a bu son derece önemli site için tüm yemek severler adına:) çok teşekkür ederim. Sitenin tam linkini verimde sizde ziyaret edin artık.
Aktif Mutfak: http://www.aktifmutfak.com/

Türkiye'nin Serüveni Eurovision ( Michael Kuyucu )


Seninle Bir Dakika'dan Rimi Rimi Ley'e kadar ki Eurovision sürecimizi anlatan bu kitap son derece önemli detaylarıda Eurovision severlere sunuyor. Beşiktaş'tan almış olduğum kitabın yaklaşık 350 sayfalık olduğunu aynı zamanda katıldığımız yıllarda kimlerden oy almışız ve biz kimlere oy vermişiz bütün bu ayrıntıları bulmak mümkün. Bununlada yetinmeyip her şarkının nasıl birinci seçilip bizi temsil etmesi kararının alınışına okuyabilirsniz. Kitabın yazarı Michael Kuyucu. Eurovision severlerin muhakkak edinmesi gereken çok önemli kaynak kitabı tavsiye ederim. Fiyatı yaklaşık 18 lira civarıydı. 2. el olarak bulmanız mümkün.