24 Temmuz 2009 Cuma

Beta Video Ve Kasetler



1980'ler Türkiye'den Almanya'ya gitmek ve işçi olarak çalışıp vatana bol paralarla geri dönmenin moda olduğu zamanlardı. Almanya adeta 2. bir vatan gibiydi vatandaşlarımız için. Bu giden abileriniz gelirken Almanlar'ın çoktan çöpe attığı Beta Video'ları getirmişlerdi. Almanlar diğer Avrupa ülkeleri gibi çoktan Vhs sistemine geçiş yapmışlardı. Bu video oynatıcılar çoğaldıkça video kulüplerde çoğalmaya başladı. Birçok sanatçı kendi yerlerini açtılar. Bende yine o yıllarda tanışmıştım beta video ve kasetlerle. O zamanlar Beyoğlu'nda evimiz vardı. Karşı komşumuzdan kablo vasıtasıyla onlar ne izliyorsa bizde izleme şansına sahip oluyorduk. Daha sonra genç oğulları bu işleme son verdiler. Acaba başka tarz filmmi izliyorlardı:))

Gel zaman git zaman bende bu betalar hastalık olmaya başladı. Sabah sabah Topkapı'ya gitmeler eskicileri dolaşmalar derken muazzam bir beta koleksiyonum oldu. Şimdi bu koleksiyonu dvd'lere geçirmem gerekiyor fakat sağlam kafalı bir beta oynatıcı bulamıyorum. Elimdeki güzel kasetleri ayırdım. Malum, eski dublajlar inanılmaz oluyor. Değerli arkadaşım Lazona bana beta videp oynatıcı bulabilir diye ümitle bekliyorum. Aslında araştırsam belki bende bulabilirim ya neyse. Beta videolar ve muhteşem filmleri unutulacak gibi değiller. Özellikle korku filmlerinin kapakları bir harika oluyordu.

2 yorum:

  1. Dostum Video'yu Bulduk Fakat Sahibini Bekliyoruz Herif Tamirciye Bıraktı Video'yu Arayıp Sormuyo Tamirci Arkadaşa Dedim Video İçin Tamir Olmaz Olsa Bile Çok Masrafı Çıkar Hemde Kasetleri Bulunmuyor De Dedim Tamam Dedi Fakat Video'nun Sahibi Herif Yok Ortada.Video'yu Bıraktırcaz Adama Bi Şekilde Video'nun Sorunu İse Bakmadık Daha Ama Başlığı Kirli Galiba Bozuk Gösteriyo Diye Gelmiş

    YanıtlaSil
  2. elinizde kaset varsa satın alabilirim

    YanıtlaSil