20 Ekim 2009 Salı

Kapalıçarşı Dizisi


Türk dizileri son yıllarda fazlasıyla çoğalmaya başladı. Birbiri ardına gelen bu dizilerin kimi çok iyi reytingler yakalasada, kimi dizilerin akıbeti hüsranla sonuçlandı. Kapalıçarşı son dönemlerde bana göre en başarılı 3 diziden biri. Kadrosunda başta Ziya bey rolündeki Erkan Can, Cemal rolündeki Nejat İşler ve Mahmut rolündeki Olgun Şimşek olmak üzere çok beğendiğim 3 aktör'ü bulunduruyor. Ziya bey dizide Sahibi olduğu Hüner Halı'nın durumunun kötü olması ve öz oğlu Timur'un ( Onur Bayraktar ) yanlış yolda olması neticesinde hemen hemen her saatini sıkıntılı geçirir. Cemal ve Mahmut'a dükkanı kapamak zorunda olduklarını kapalıçarşı'da artık barınamayacaklarını açıklar. Hüner halı'nın 10 aylık kira borcu vardır bu da 65bin dolardır. Cemal bu durumu içine sindiremez. Bir gün kapalıçarşı'ya bir şeyh gelir ve Cemal ellerindeki en güzel secdade'yi kıblesinide tam tutturarak şeyh'in önüne doğru havadan güzel bir hareketle yollar. Şeyh secdade'yi beğenmez fakat Cemal'in bu hareketinden çok etkilenir.

Şeyh'in ülkesine dönmeden Cemal'le görüşmek istemesi ise dizinin dönüm noktası olur. Yüklüce bir avans bırakan şeyh Cemal'den mucize halının sözünü alır. Cemal mucize halı sözü sonrasında önce dükkanın birikmiş kira borcunu ödemesi için Ziya beye parayı takdim eder ve dizi gerçek anlamda başlar. Mucize halının dokunması için bir mucizeye ihtiyaç vardır bu durum Cemal'i kara kara düşündürür. Bundan sonra mucize halıyı dokuyacak minikmi minik Zeze'yi, dizideki en önemli rollerden birini oynayan halı dokuma hocası Diyar'ı ( Aslı Tandoğan ) Diyar'ın para düşkünü babası Osman'ı ( Haldun Boysan ) Diyar'ı görücü usülü görüp beğenen biraz mafya biraz aptal Tolga Tekin'i Cemal'e aşık olan Ziya bey'in kızı Yasemin'i ve bir çok önemli ismi güzel rollerde görüyoruz.

İlk bölümdeki Cemal ve Mahmut'un Hereke'de Diyar'ın evine gitmeleri ve Diyar'ın ailesinin Cemal ve Mahmut'u kızları Diyar'ı alcak aile olduğunu sanması ve arada geçen müthiş güldürücü diyaloglar çok güzel olmuş. Arda'nın kadınlara olan müthiş ilgisi ve çayçı Gıyabettin'in Arda'nın anlattıklarını dört gözle dinlemesi yine hoş olmuş. Mahmut'un dükkanına gelen bir müşterisine aşık olması ise dizinin ilerleyen bölümlerinde daha detaylı şekilde devam ediyor. Dizide çok çok önemli anlar var. Özellikle dublaj harika olmuş. Mahmut'un bidayamı bidayamı demesi çok gülünçtü:) Bu dizi hakkında, yazacak çok daha fazla detay bulunmasına rağmen şimdilik bu kadar yeterli diyorum. Bir sonraki yazım Ezel hakkında olacak.

2 yorum:

  1. süperr bir dizi baylıyoruz

    YanıtlaSil
  2. dizi çok güzel bence. ben orada en çok mert fıratı çok çok çok seviyorum. aşkım ya!

    YanıtlaSil