30 Aralık 2009 Çarşamba

Bir Damla Ateş ( 1981 )


1980'li yılların meşhur arabesk akımı ve bununla beraber gelen filmleri o zamanlar insanlarımızı gözyaşlarına boğmuştu. Ferdi Tayfur o yılların Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses ve Küçük Emrah'la birlikte en popüler sanatçılarından olmuştu. 1976 yılında başlayan sinema kariyerinde Ferdi Tayfur bu güne kadar 40 filmde oynayıp 3 filmin müziklerini yapmış olup aynı zamanda 5 filmin senaryo yazarı oluyor ve 6 defa yönetmen koltuğuna oturuyordu. Bir Damla Ateş filmi ise Ferdi Tayfur'un ileride Necla Nazır'la olacağının ilk sinyallerinden biri olmuştur. Ferdi Tayfur filmde Ferdi adında son derece dürüst ve Necla Nazır'ın oynadığı Pınar'a aşık olan bir genci canlandırmıştır.

Arabesk filmlerde olmazsa olmazlardan olan kötü adamlar bu filmdede fazlasıyla ortaya çıkarak filmin gidişatında son derece önemli rollere dağılmışlardır. Fikret Hakan'ın hayat verdiği Fikret isimli fabrika sahibinin almış olduğu ihaleye ortak olmak isteyen bu kötü adamlar bu güzel ailenin hayatını yavaş yavaş karartmaya başlarlar ve Ferdi istemeden elini kana bular, öldürdüğü kişi ise yeraltı dünyasının en saygın! isimlerinden biridir. Ferdi'nin bu cinayeti kendisini bir anda farklı bir konuma sürükleyip insanların gözünde çok korkulan bir isim haline getirir.

Pınar ise yıllar geçtikçe farklı bir tarza bürünür ve Ünsal Emre'nin canlandırdığı Ünsal'a aşık olur. Fakat burada her şey bir aldatmacadır. Pınar'ı kirletirler. Ferdi durumu öğrenir fakat çok soğukkanlı bir şekilde karşılar. Pınar'a kendi adını vereceğini söyleyerek kendisiyle evlenmesini ister. Filmin ilerleyen bölümlerinde Fikret Hakan'ı ve kötü adamları çok daha fazla görüyor ve o eski İstanbul'u ve meşhur mis sokağını görüyoruz. Çok başarılı arabesk yapımlardan olan film video zamanı en çok tutulan yapımlardan biri olmuştur.

1 yorum: